Γλυκά τσιπς τορτίγιας

Γλυκά τσιπς τορτίγιας

Έχετε ακούσει για τσιπς τορτίγιας με ζάχαρη, κανέλα, σάλτσα σοκολάτας και καραμέλας; Αυτή είναι η τέλεια συνταγή που δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

υλικα

  • 4 τορτίγιες
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. dulce de leche
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

εκτελεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει.
  2. Κόβουμε τις τορτίγιες σε 8 ίσα μέρη, σαν νάτσος.
  3. Τα βάζουμε στο καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
  4. Μην αφήσετε τα μάτια σας από την κατσαρόλα!
  5. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αμέσως μετά στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Για τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
  7. Την προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα τσιπς σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και το dulce de leche.

Print Friendly, PDF & Email