Έχετε ακούσει για τσιπς τορτίγιας με ζάχαρη, κανέλα, σάλτσα σοκολάτας και καραμέλας; Αυτή είναι η τέλεια συνταγή που δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα.
υλικα
- 4 τορτίγιες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. dulce de leche
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
εκτελεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει.
- Κόβουμε τις τορτίγιες σε 8 ίσα μέρη, σαν νάτσος.
- Τα βάζουμε στο καυτό λάδι για λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
- Μην αφήσετε τα μάτια σας από την κατσαρόλα!
- Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αμέσως μετά στο μείγμα ζάχαρη-κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
- Την προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.
- Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα τσιπς σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και το dulce de leche.