Μια πολύ εύκολη συνταγή για μπιφτέκια με ρύζι και λαχανικά, πολύ υγιεινό, γρήγορο και εύκολο.
υλικα
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μισή κούπα σάλτσα ντομάτας
- μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 3 πιπεριές πολύχρωμες
- 1 κούπα ρύζι
εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τη σάλτσα, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πλάθουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
- Φτιάχνουμε στο σχήμα που θέλουμε και βάζουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και στις 2 πλευρές.
- Για τις πιπεριές, κόβουμε σε λωρίδες και βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Σωτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Για το ρύζι, βράζουμε με μια δυο κούπες νερό.