Το απόλυτο κέικ μπανάνας ή banana bread στην πιο εύκολη εκδοχή του με ένα πεντανόστιμο frosting από μασκαρπόνε και καφέ!
υλικα για το κεικ
- 400 γρ. μπανάνες
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
- 2 μεγάλα αυγά
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 18 γρ. μπέικιν
υλικα για το frosting
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 δόση εσπρέσο κρύα
- βανίλια σιρόπι
Εκτελεση
- Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με 50 γρ. από τη λευκή ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Τις βάζουμε σε ένα σκεύος να κρυώσουν εντελώς.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες για 5′ στο φτερό.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά.
- Τέλος προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
- Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ για ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C μέχρι να είναι εντελώς ψημένο στο εσωτερικό του.
- Για το frosting ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την κρέμα, τη βανίλια και την άχνη και τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το εσπρέσο.
- Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε πάνω από το κέικ που έχει κρυώσει.