Banana Bread

Banana Bread

Το απόλυτο κέικ μπανάνας ή banana bread στην πιο εύκολη εκδοχή του με ένα πεντανόστιμο frosting από μασκαρπόνε και καφέ!

υλικα για το κεικ

  • 400 γρ. μπανάνες
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 18 γρ. μπέικιν

υλικα για το frosting

  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 δόση εσπρέσο κρύα
  • βανίλια σιρόπι

Εκτελεση

  1. Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με 50 γρ. από τη λευκή ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Τις βάζουμε σε ένα σκεύος να κρυώσουν εντελώς.
  3. Χτυπάμε το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες για 5′ στο φτερό.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά.
  6. Τέλος προσθέτουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ για ρίχνουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170º C μέχρι να είναι εντελώς ψημένο στο εσωτερικό του.
  9. Για το frosting ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την κρέμα, τη βανίλια και την άχνη και τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το εσπρέσο.
  10. Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε πάνω από το κέικ που έχει κρυώσει.

Print Friendly, PDF & Email