Μακαρόν

Μακαρόν

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μακαρόν που θα βρεις! Όλες οι συμβουλές για να πετύχεις το διάσημο γαλλικό γλυκό!

υλικα για τη ζυμη

  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 90+90 γρ. ασπράδια
  • 70 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

υλικα για τη γεμιση

  • 150 γρ. μαρμελάδα
  • 80 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

εκτελεση

  1. Αφήνουμε τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τουλάχιστον 1 ώρα πριν.
  2. Χτυπάμε την πούδρα και την άχνη στο μπλέντερ και αμέσως μετά τα περνάμε από το κόσκινο. Ό,τι δεν περάσει από το κόσκινο δεν το χρησιμοποιούμε στη συνταγή.
  3. Προσέχουμε όταν χωρίσουμε ασπράδια από κρόκους να μην υπάρχει καθόλου κρόκος ή τσόφλι.
  4. Ανακατεύω λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής με τα 90 γρ. ασπράδι και τα προσθέτω στο μείγμα πούδρας και άχνης.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό και στο μίξερ βάζω τα υπόλοιπα 90 γρ. ασπράδια.
  6. Εάν έχετε θερμόμετρο αφήνετε το σιρόπι (ζάχαρη και νερό) να φτάσει τους 100º C και τότε ξεκινάτε να χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ (ο κάδος και το σύρμα του μίξερ να είναι πεντακάθαρα.
  7. Όταν το σιρόπι φτάσει τους 120º C αφαιρώ από τη φωτιά και προσθέτω σιγά-σιγά στα ασπράδια που χτυπάω στο μίξερ.
  8. Εναλλακτικά αν δεν έχουμε θερμόμετρο, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά.
  9. Όταν το σιρόπι τελειώσει, συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι ο κάδος να είναι χλιαρός και να μην καίει.
  10. Προσθέτουμε όλη τη μαρέγκα στο μείγμα της πούδρας και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  11. Προσέξτε σε αυτό το σημείο να μην ανακατέψετε παραπάνω απ’ όσο χρειάζεται. Μόλις έχουν ομογενοποιηθεί τα υλικά τότε σταματάμε.
  12. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε λίγο μείγμα στις άκρες του ταψιού ώστε να κολλήσει το αντικολλητικό χαρτί.
  13. Κάνουμε τα μακαρόν μας αφήνοντας μικρό χώρο ανάμεσα ώστε να μην κολλήσουν.
  14. Σε αυτό το σημείο χτυπάμε το ταψί μας στο τραπέζι 3-4 φορές ώστε να μην υπάρχουν φουσκάλες στα μακαρόν οι οποίες θα τα χαλάσουν.
  15. Όταν έχουν πιάσει κρούστα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150º C για 12-15′.
  16. Αφήνουμε 30′-1 ώρα στο ταψί μέχρι να πιάσουν μια κρούστα στην επιφάνεια και η ζύμη να μην κολλάει.
  17. Συνεχίζουμε με τη γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  18. Όταν η σοκολάτα λιώσει και το μείγμα ομογενοποιηθεί, βάζουμε σε ένα σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνεια με μια διαφανή μεμβράνη.
  19. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  20. Όταν τα μακαρόν και η γέμιση έχουν κρυώσει, τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τα γεμίζουμε.
  21. Ιδανικά μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη ημέρα, αλλιώς καταναλώνουμε κατευθείαν.

Print Friendly, PDF & Email