Cookies αμυγδάλου

Cookies αμυγδάλου

Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, αυτά τα μπισκότα είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Περιέχουν σκόνη αμυγδάλου και βούτυρο αμυγδάλου και η γεύση τους είναι απίστευτη!

υλικα

  • 100 γρ. πούδα αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάονυτερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
  • 1 μικρό αυγό
  • μια βανίλια ή λίγο σιρόπι
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

εκτελεση

  1. Ανακατεύω το αμύγδαλο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύω το βούτυρο και το βούτυρο αμυγδάλου.
  3. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1′.
  4. Προσθέτω και το αυγό.
  5. Αμέσως μετά όλα τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις.
  6. Τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω καλά.
  7. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  8. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180º C.
  9. Κάνω μπαλάκια και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί, κρατώντας απόσταση μεταξύ τους.
  10. Βάζω στο φούρνο για περίπου 12′.
  11. Προαιρετικά προσθέτω λίγο ακόμη βούτυρο αμυγδάλου και καραμελωμένα αμύγδαλα πάνω στα μπισκότα μετά το ψήσιμο.

Print Friendly, PDF & Email