Αν αγαπάτε το αμύγδαλο, αυτά τα μπισκότα είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Περιέχουν σκόνη αμυγδάλου και βούτυρο αμυγδάλου και η γεύση τους είναι απίστευτη!
υλικα
- 100 γρ. πούδα αμυγδάλου
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάονυτερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
- 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη με μελάσα
- 1 μικρό αυγό
- μια βανίλια ή λίγο σιρόπι
- 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
εκτελεση
- Ανακατεύω το αμύγδαλο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύω το βούτυρο και το βούτυρο αμυγδάλου.
- Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω για 1′.
- Προσθέτω και το αυγό.
- Αμέσως μετά όλα τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις.
- Τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω καλά.
- Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180º C.
- Κάνω μπαλάκια και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί, κρατώντας απόσταση μεταξύ τους.
- Βάζω στο φούρνο για περίπου 12′.
- Προαιρετικά προσθέτω λίγο ακόμη βούτυρο αμυγδάλου και καραμελωμένα αμύγδαλα πάνω στα μπισκότα μετά το ψήσιμο.