Αυτή η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει! Τα σου γίνονται εντελώς διαφορετικά, τραγανά και με μια πλούσια κρέμα πατισερί με καφέ στο εσωτερικό τους!
υλικα για τα σου
- 125 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 2-3 αυγά
υλικα για την πετισερι
- 500 γρ. γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 20 γρ. βούτυρο
- λίγη βανίλια
- 1 καφές εσπρέσσο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
για τη ζυμη μπισκοτου
- 85 γρ. βούτυρο μαλακό
- 95 γρ. ζάχαρη καστανή
- 95 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
εκτελεση για την πατισερι
- Σε μια κασταρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τα 400 γρ. γάλα και τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
- Όταν το μείγμα του γάλακτος πάρει μια βράση μεταφέρουμε μια κουταλιά του στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι όλο το μείγμα να έχει μεταφερθεί στο μπολ.
- Το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ξεκινάμε να ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά.
- Αν δούμε ότι το μείγμα κόβει, βγάζουμε από τη φωτιά και επαναφέρουμε πάλι μέχρι να πήξει.
- Όταν σφίξει αρκετά η κρέμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, το βούτυρο και τη βανίλια.
- Βάζουμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος και καλύπτουμε με μια μεμβράνη την επιφάνειά της.
- Αφήνουμε στο ψυγείο.
εκτελεση για τη ζυμη μπισκοτου
- Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μια ζύμη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες σε πάχος περίπου 1 εκ.
- Βάζουμε στην κατάψυξη.
εκτελεση για τη ζυμη σου
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Βάζουμε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
- Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ ή στο μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2′.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και το τελευταίο το χτυπάμε και ρίχνουμε το μισό.
- Ξέρουμε ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν το μείγμα πέφτει αργά από τον αυγοδάρτη.
- Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ένα ταψί με λαδόκολλα κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα σου.
- Βγάζουμε τη ζύμη του μπισκότου από την κατάψυξη και κόβουμε στο σχήμα του σου.
- Σκεπάζουμε τα σου με κάθε κομμάτι της ζύμης μπισκότου.
- Ψήνουμε για 25′.
Για το τελειώμα
- Χτυπάμε την πατισερί με την κρέμα γάλακτος ώστε να αφρατέψει.
- Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα.
- Τρυπάμε τα σου με ένα μαχαίρι στο κάτω μέρος τους και γεμίζουμε με την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.