Σου κρακελέ

Σου κρακελέ

Αυτή η συνταγή θα σας εντυπωσιάσει! Τα σου γίνονται εντελώς διαφορετικά, τραγανά και με μια πλούσια κρέμα πατισερί με καφέ στο εσωτερικό τους!

υλικα για τα σου

  • 125 γρ. νερό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 αυγά

υλικα για την πετισερι

  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • λίγη βανίλια
  • 1 καφές εσπρέσσο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος

για τη ζυμη μπισκοτου

  • 85 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 95 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 95 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι

εκτελεση για την πατισερι

  1. Σε μια κασταρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τα 400 γρ. γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα και το κορν φλάουρ.
  3. Όταν το μείγμα του γάλακτος πάρει μια βράση μεταφέρουμε μια κουταλιά του στο μπολ και ανακατεύουμε.
  4. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι όλο το μείγμα να έχει μεταφερθεί στο μπολ.
  5. Το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα και ξεκινάμε να ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά.
  6. Αν δούμε ότι το μείγμα κόβει, βγάζουμε από τη φωτιά και επαναφέρουμε πάλι μέχρι να πήξει.
  7. Όταν σφίξει αρκετά η κρέμα, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, το βούτυρο και τη βανίλια.
  8. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος και καλύπτουμε με μια μεμβράνη την επιφάνειά της.
  9. Αφήνουμε στο ψυγείο.

εκτελεση για τη ζυμη μπισκοτου

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μια ζύμη.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες σε πάχος περίπου 1 εκ.
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη.

εκτελεση για τη ζυμη σου

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  2. Βάζουμε το νερό και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  4. Μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ ή στο μίξερ και ανακατεύουμε με το σύρμα για 2′.
  5. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και το τελευταίο το χτυπάμε και ρίχνουμε το μισό.
  6. Ξέρουμε ότι η ζύμη είναι έτοιμη όταν το μείγμα πέφτει αργά από τον αυγοδάρτη.
  7. Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ένα ταψί με λαδόκολλα κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα σου.
  8. Βγάζουμε τη ζύμη του μπισκότου από την κατάψυξη και κόβουμε στο σχήμα του σου.
  9. Σκεπάζουμε τα σου με κάθε κομμάτι της ζύμης μπισκότου.
  10. Ψήνουμε για 25′.

Για το τελειώμα

  1. Χτυπάμε την πατισερί με την κρέμα γάλακτος ώστε να αφρατέψει.
  2. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα.
  3. Τρυπάμε τα σου με ένα μαχαίρι στο κάτω μέρος τους και γεμίζουμε με την κρέμα.
  4. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Print Friendly, PDF & Email