Dulce de leche

Dulce de leche

υλικα

  • μια (ή περισσότερες) συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • νερό για το βράσιμο

εκτελεση

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα (βράζουμε το γάλα μέσα στη συσκευασία) και την καλύπτουμε με νερό.
  2. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για δυόμιση με τρεις ώρες.

tips

  1. Μπορείτε να βράσετε πολλά γάλατα μαζί και να τα αποθηκεύσετε έτσι ώστε να έχετε έτοιμα όποτε χρειαστείτε.
  2. Διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Εάν βράσει για 3 ώρες τότε η καραμέλα θα είναι παχύρευστη. Σε δυόμιση ώρες βρασίματος θα έχετε μια λίγο πιο ρευστή καραμέλα, σαν σάλτσα.
  4. Το νερό πρέπει να καλύπτει οπωσδήποτε τη συσκευασία.

Print Friendly, PDF & Email