Σε αυτή τη συνταγή θα μάθουμε να στρώνουμε σοκολάτα και να φτιάχνουμε σοκολατάκια με καραμέλα!
υλικα
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
- 15 γρ. βούτυρο
- λίγο αλάτι
εκτελεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Ρίχνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια τα 2/3 της κουβερτούρας και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα την απλώνουμε.
- Μαζεύουμε τη σοκολάτα και απλώνουμε ξανά σε μια λεπτή στρώση.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι η κουβερτούρα να φτάσει τους 28º C.
- Επαναφέρουμε στο σκεύος με την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Ξεκινάμε τα σοκολατάκια με καραμέλα.
- Παίρνουμε τις φόρμες μας για τα σοκολατάκια και ρίχνουμε μέσα όλη τη σοκολάτα.
- Βεβαιωνόμαστε ότι έχει πάει σε κάθε σημείο και ξαναρίχνουμε αυτή που περισσεύει στο σκεύος που την έχουμε λιώσει.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
- Για την καραμέλα, σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ώστε να καραμελώσει.
- Όταν έχει καραμελώσει όλη ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε προσεκτικά σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Βάζουμε την γέμιση της καραμέλας στα φορμάκια που έχουμε καλύψει με σοκολάτα.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα που μας έχει μείνει ώστε να καλύψει όλα τα σοκολατάκια.
- Με μια ίσια σπάτουλα σκουπίζουμε την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να παγώσουν εντελώς.