Σοκολατάκια με καραμέλα

Σοκολατάκια με καραμέλα

Σε αυτή τη συνταγή θα μάθουμε να στρώνουμε σοκολάτα και να φτιάχνουμε σοκολατάκια με καραμέλα!

υλικα

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
  • 15 γρ. βούτυρο
  • λίγο αλάτι

εκτελεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Ρίχνουμε σε μια καθαρή επιφάνεια τα 2/3 της κουβερτούρας και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα την απλώνουμε.
  3. Μαζεύουμε τη σοκολάτα και απλώνουμε ξανά σε μια λεπτή στρώση.
  4. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι η κουβερτούρα να φτάσει τους 28º C.
  5. Επαναφέρουμε στο σκεύος με την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  6. Ξεκινάμε τα σοκολατάκια με καραμέλα.
  7. Παίρνουμε τις φόρμες μας για τα σοκολατάκια και ρίχνουμε μέσα όλη τη σοκολάτα.
  8. Βεβαιωνόμαστε ότι έχει πάει σε κάθε σημείο και ξαναρίχνουμε αυτή που περισσεύει στο σκεύος που την έχουμε λιώσει.
  9. Βάζουμε στο ψυγείο.
  10. Για την καραμέλα, σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ώστε να καραμελώσει.
  11. Όταν έχει καραμελώσει όλη ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  12. Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και το αλάτι.
  13. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε προσεκτικά σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  14. Βάζουμε την γέμιση της καραμέλας στα φορμάκια που έχουμε καλύψει με σοκολάτα.
  15. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα που μας έχει μείνει ώστε να καλύψει όλα τα σοκολατάκια.
  16. Με μια ίσια σπάτουλα σκουπίζουμε την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να παγώσουν εντελώς.

Print Friendly, PDF & Email