Σπιτικά πατατάκια gourmet

Σπιτικά πατατάκια gourmet

Έχετε φτιάξει ποτέ πατατάκια; Είναι πιο εύκολα απ’ ότι νομίζετε και σίγουρα πιο υγιεινά. Αυτή είναι η γκουρμέ εκδοχή τους με τσένταρ σως, σως γιαουρτιού και τομάτα.

υλικα

  • δυο μεγάλες πατάτες
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ψιλοκομμένη τομάτα
  • τσένταρ σως

εκτελεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με μαχαίρι ή με το μαντολίνο.
  2. Τις βάζουμε κατευθείαν σε κρύο νερό.
  3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μέχρι τη μέση και αφήνουμε να κάψει καλά σε μεγάλη θερμοκρασία.
  4. Σκουπίζουμε καλά τις πατάτες σε χαρτί και τις ρίχνουμε στο λάδι.
  5. Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε σε χαρτί να απορροφήσουν το λάδι.
  6. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την τσένταρ σως (δείτε πως φτιάχνεται εδώ) και το γιαούρτι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
  7. Τέλος ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.

Print Friendly, PDF & Email