Έχετε φτιάξει ποτέ πατατάκια; Είναι πιο εύκολα απ’ ότι νομίζετε και σίγουρα πιο υγιεινά. Αυτή είναι η γκουρμέ εκδοχή τους με τσένταρ σως, σως γιαουρτιού και τομάτα.
υλικα
- δυο μεγάλες πατάτες
- ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- ψιλοκομμένη τομάτα
- τσένταρ σως
εκτελεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες με μαχαίρι ή με το μαντολίνο.
- Τις βάζουμε κατευθείαν σε κρύο νερό.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι μέχρι τη μέση και αφήνουμε να κάψει καλά σε μεγάλη θερμοκρασία.
- Σκουπίζουμε καλά τις πατάτες σε χαρτί και τις ρίχνουμε στο λάδι.
- Τηγανίζουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε σε χαρτί να απορροφήσουν το λάδι.
- Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την τσένταρ σως (δείτε πως φτιάχνεται εδώ) και το γιαούρτι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
- Τέλος ρίχνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.