Νάτσος με τσένταρ σως και σάλτσα ντομάτας

Νάτσος με τσένταρ σως και σάλτσα ντομάτας

Τώρα μπορείτε να φτιάξετε νάτσος με σπιτική σάλτσα τσένταρ και σάλτσα ντομάτας! Το καλύτερο σνακ για μια βραδιά ταινίας στο σπίτι!

Υλικά για τα νάτσος

  • 10 τορτίγιες
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα πιπέρι
  • άλλα μπαχαρικά της προτίμησής σας

Υλικά για την τσένταρ σως

  • μισή κούπα βούτυρο
  • μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα γάλα
  • 3 και 1/2 κούπες τσένταρ τριμμένο (περίπου μισό κιλό)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • λίγο πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγο αλάτι
  • 5 γρ. τζίντζερ

Εκτέλεση για τα νάτσος

  1. Κόβουμε τις πίτες σε οκτώ ίσια κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
  2. Ρίχνουμε στις πίτες όλα τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
  3. Ψήνουμε στους 160º C μέχρι να πάρουν χρώμα.

Εκτέλεση για την τσένταρ σως

  1. Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  3. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αν το τυρί δεν έχει λιώσει, επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακτεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  2. Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο ώστε να είναι κρύα όταν τη σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα

  1. Απλώνουμε τα νάτσος σε ένα ταψί και βάζουμε τις σάλτσες σε δυο διαφορετικά μπολάκια.
  2. Προεραιτικά ρίχνουμε λίγο τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον πάνω από τα νάτσος.

Print Friendly, PDF & Email