Τώρα μπορείτε να φτιάξετε νάτσος με σπιτική σάλτσα τσένταρ και σάλτσα ντομάτας! Το καλύτερο σνακ για μια βραδιά ταινίας στο σπίτι!
Υλικά για τα νάτσος
- 10 τορτίγιες
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- μια πρέζα αλάτι
- μια πρέζα πιπέρι
- άλλα μπαχαρικά της προτίμησής σας
Υλικά για την τσένταρ σως
- μισή κούπα βούτυρο
- μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα γάλα
- 3 και 1/2 κούπες τσένταρ τριμμένο (περίπου μισό κιλό)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- λίγο πιπέρι
- λίγο αλάτι
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- λίγο αλάτι
- 5 γρ. τζίντζερ
Εκτέλεση για τα νάτσος
- Κόβουμε τις πίτες σε οκτώ ίσια κομμάτια και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Ρίχνουμε στις πίτες όλα τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
- Ψήνουμε στους 160º C μέχρι να πάρουν χρώμα.
Εκτέλεση για την τσένταρ σως
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και εκτός φωτιάς προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αν το τυρί δεν έχει λιώσει, επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακτεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε τη σάλτσα στο ψυγείο ώστε να είναι κρύα όταν τη σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
- Απλώνουμε τα νάτσος σε ένα ταψί και βάζουμε τις σάλτσες σε δυο διαφορετικά μπολάκια.
- Προεραιτικά ρίχνουμε λίγο τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον πάνω από τα νάτσος.