Είναι ένα πολύ εύκολο, γρήγορο και εξαιρετικά γευστικό γλυκό, έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά, εάν οι μαρέγκες είναι έτοιμες. Αντί για φράουλες χρησιμοποιούμε φρούτα του δάσους, που απογειώνουν το γλυκό!
Υλικά
- 1 δόση από τη συνταγή για μαρέγκα, εδώ
- 200 γρ. φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα ή φρέσκα
- 6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους με τη ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Σε ποτήρια ή μπολάκια, τρίβουμε τις μαρέγκες, μια στο καθένα.
- Από πάνω ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι και αμέσως μετά τα φρούτα του δάσους.
Tip!
- Εάν τα ποτήρια είναι μεγάλα μπορούμε να κάνουμε μια ακόμα στρώση.
- Εάν περισσέψουν μαρέγκες μπορούν να καταναλωθούν σκέτες ή να τις χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο άλλο γλυκό.