Γαλλικές μαρέγκες

Γαλλικές μαρέγκες

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για γαλλικές μαρέγκες που ακολουθώντας βήμα-βήμα τις οδηγίες σίγουρα θα πετύχουν και θα γίνουν τραγανές εξωτερικά και μαλακές εσωτερικά. Δείτε τα tips για τέλειο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 3 ασπράδια από μεσσαίου μεγέθους αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • μία πρέζα ξινό ή αλάτι (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ή στο μίξερ χειρός, ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μαζί με το αλάτι ή το ξινό.
  2. Μόλις το μείγμα αποκτήσει ένα άσπρο χρώμα και αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει μια απαλή υφή (1-2 λεπτά χτυπήματος) ρίχνουμε αργά τη κρυσταλλική ζάχαρη.
  3. Αφού τελειώσει η ζάχαρη, τα ασπράδια έχουν σφίξει και έχουν πάρει μια σταθερή σύσταση, που αν γυρίσουμε τον κάδο του μίξερ ανάποδα, η μαρέγκα δεν πέφτει.
  4. Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στη μαρέγκα, “διπλώνοντας” το μείγμα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  6. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με το κουτάλι ή με το κορνέ βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας μαρέγκα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (για μεγάλες μαρέγκες).
  7. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 100º C και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Tips!

  • Ο κάδος του μίξερ θα πρέπει να είναι εντελώς καθαρός και στεγνός, έτσι ώστε να σφίξει η μαρέγκα.
  • Πρέπει να χωρίσουμε προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια και στα δεύτερα να μην υπάρχει ίχνος από κρόκο, διότι δεν θα πετύχει η συνταγή.
  • Με λίγο ξινό (εάν υπάρχει στο ράφι) ή με λίγο αλάτι, η μαρέγκα παίρνει εύκολα όγκο και γίνεται πιο αφράτη!
  • Όταν ρίχνουμε τη κρυσταλλική, η διαδικασία πρέπει να γίνει πολύ αργά (σχεδόν 5 λεπτά, ώστε να μην “πέσει” ο όγκος που έχει αποκτήσει.
  • Εάν δούμε ότι η μαρέγκες παίρνουν πολύ σκούρο χρώμα στο φούρνο χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία.

Print Friendly, PDF & Email