Περίσσεψαν μελομακάρονα; Αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Φτιάξτε την πιο εύκολη και αφράτη μους σοκολάτας και συνοδέψτε με λίγα ακόμα τριμμένα καρύδια. Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 8 μελομακάρονα
- 1 κούπα κρύο γάλα
- 1 κούπα παγωμένη κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- λίγα τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τη μισή κούπα από το γάλα.
- Μόλις πάρει μια βράση βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.
- Προσθέτουμε την άλλη μισή κούπα γάλα ώστε να κρυώσει το μείγμα.
- Κόβουμε τα μελομακάρονα στη μέση και τα βάζουμε στα ποτήρια.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.
- Την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε σε κάθε ποτήρι πάνω από τα μελομακάρονα.
- Προεραιτικά βάζουμε λίγη ακόμη σαντιγύ από πάνω και λίγα τριμμένα καρύδια.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες και σερβίρουμε.