Η χρήση της μαγιάς

Η χρήση της μαγιάς

Τι είναι η μαγιά;

Η μαγιά είναι κάτι ξεχωριστό, που ιδιότητα έχει να δίνει όγκο, σε οποιαδήποτε ζύμη. Για να μπορέσει η ζύμη μας να φουσκώσει με τον επιθημητό τρόπο, προσθέτουμε μαγιά ή και άλλες φορές προζύμι. Η μαγιά για να αναπνεύσει, να δημιουργηθεί δηλαδή αυτή η καύση που χρειαζόμαστε, χρειάζεται οξυγόνο, το οποίο της δίνουμε ξεκουράζοντάς τη για κάποιο μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμβουλές:

Ποια είναι η σωστή διαδικασία; Χρησιμοποιώντας φρέσκο και καλής ποιότητας αλεύρι, το οποίο θα πρέπει να είναι κοσκινισμένο καλά, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά που έχει ήδη μέσα, στο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Επίσης θα πρέπει να ζυμώνουμε συνεχώς το ζυμάρι μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη υφή και να βεβαιωθούμε πως όλα είναι καλά.

DSC00587

Τα είδη της:

Υπάρχουν δυο είδη μαγιάς στο εμπόριο. Η νωπή και η ξηρή. Η πρώτη, είναι συσκευασμένη σε μικρά ορθογωνιάκια και συνήθως το βάρος της δεν ξεπερνάει τα 25 γραμμάρια. Βρίσκεται στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ σε σχετικά καλή τιμή, μόλις 1€.

Η ξηρή μαγιά διαφέρει εντελώς από την προηγούμενη, αφού η σύστασή της αλλάζει και παίρνει μια διαφορετική μορφή. Διατίθεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε φακελάκια με 8 ή 9 γραμμάρια το καθένα και η τιμή τους δεν περνάει το 1€.

Print Friendly, PDF & Email