Μαριναρισμένο κοτόπουλο

Μαριναρισμένο κοτόπουλο

Αυτό το κοτόπουλο είναι τέλεια μαριναρισμένο, λίγο καυτερό με μια απίστευτη τραγανή εξωτερική πέτσα! Αυτή η συνταγή δεν χάνει με τίποτα!

υλικα

  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι

εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό από λεμόι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  2. Αλείφουμε το μείγμα σε όλα τα μπούτια κοτόπουλου και αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
  3. Εναλλακτικά εάν δεν έχουμε χρόνο βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 35-40′.

Print Friendly, PDF & Email