Αυτό το κοτόπουλο είναι τέλεια μαριναρισμένο, λίγο καυτερό με μια απίστευτη τραγανή εξωτερική πέτσα! Αυτή η συνταγή δεν χάνει με τίποτα!
υλικα
- 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο
- 1 κ.σ. μέλι
- χυμό από ένα λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
εκτελεση
- Ανακατεύουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό από λεμόι, την πάπρικα, τη ρίγανη, το κύμινο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Αλείφουμε το μείγμα σε όλα τα μπούτια κοτόπουλου και αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.
- Εναλλακτικά εάν δεν έχουμε χρόνο βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 35-40′.