Το Φαλάφελ είναι ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που προέρχεται από το Λίβανο! Φτιάχνουμε τους πανεύκολους ρεβυθοκεφτέδες στο τηγάνι ή στο φούρνο και τους συνδυάζουμε με χούμους και ταμπούλε τυλιγμένα σε αραβική πίτα!
υλικα
- 200 γρ. ρεβύθια
- χυμό από 1 λεμόνι
- 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγο μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
εκτελεση
- Ξεκινάμε μια μέρα πριν βάζοντας τα ρεβύθια σε νερό με 1 κ.γ. σόδα και τα αφήνουμε για μια ημέρα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
- Μια μέρα αργότερα τα βράζουμε σε αρκετό νερό για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά.
- Τέλος ανακατεύουμε με το αλεύρι στο χέρι.
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και βάζουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο ή στο φούρνο στους 180º C μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ζεσταίνουμε τις αραβικές πίτες σε τηγάνι και προσθέτουμε χούμους και ταμπούλε και αμέσως μετά τους ρεβυθοκεφτέδες και κλείνουμε.