Φαλάφελ

Φαλάφελ

Το Φαλάφελ είναι ένα πολύ αγαπημένο πιάτο που προέρχεται από το Λίβανο! Φτιάχνουμε τους πανεύκολους ρεβυθοκεφτέδες στο τηγάνι ή στο φούρνο και τους συνδυάζουμε με χούμους και ταμπούλε τυλιγμένα σε αραβική πίτα!

υλικα

  • 200 γρ. ρεβύθια
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

εκτελεση

  1. Ξεκινάμε μια μέρα πριν βάζοντας τα ρεβύθια σε νερό με 1 κ.γ. σόδα και τα αφήνουμε για μια ημέρα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.
  2. Μια μέρα αργότερα τα βράζουμε σε αρκετό νερό για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
  4. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε για 2 λεπτά.
  5. Τέλος ανακατεύουμε με το αλεύρι στο χέρι.
  6. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και βάζουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο ή στο φούρνο στους 180º C μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Ζεσταίνουμε τις αραβικές πίτες σε τηγάνι και προσθέτουμε χούμους και ταμπούλε και αμέσως μετά τους ρεβυθοκεφτέδες και κλείνουμε.

Print Friendly, PDF & Email