Το ταμπουλέ είναι μια κλασσική λιβανέζικη σαλάτα, γεμάτη αρώματα και γεύσεις, με πλιγούρι, ντομάτα, αγγούρι και μαϊντανό.
υλικα
- μια κούπα πλιγούρι
- 1 φρέσκο κρεμμύδι
- 2 ντομάτες ώριμες σε κύβους
- 1 μικρό αγγούρι σε κύβους
- 4-5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
εκτελεση
- Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό.
- Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε για 15′ ώστε να ρουφήξει το νερό.
- Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το αγγούρι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
- Αφού το πλιγούρι ρουφήξει το υγρό, προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει, το χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.