Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια λαχταριστή, υπερσοκολατένια τάρτα σοκολάτας; Βελούδινη κρέμα με τραγανή βάση μπισκότου γίνονται ένα!
υλικα
- 250 γρ. μπισκότα
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. βούτυρο για τη γέμιση
εκτελεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ με το βούτυρο (80 γρ.).
- Προσθέτουμε το μείγμα σε ένα σκεύος για τάρτες.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στην κουβερτούρα μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο (50 γρ.).
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και τη βάζουμε πάνω από το μπισκότο που έχει κρυώσει.
- Προεραιτικά τρίβουμε λίγα ακόμη μπισκότα από πάνω.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 4-5 ώρες.