Αυτή είναι η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που φτιάχτηκε ποτέ! Σίγουρα από τις πιο εύκολες τούρτες, μιας και θα σας πάρει μόνο 20 λεπτά εκτέλεσης! Η πιο σοκολατένια κρέμα και το πιο ζουμερό παντεσπάνι σε ένα γλυκό!
υλικα για την κρεμα σοκολατας
- 600 γρ. γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κακάο
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
υλικα για το παντεσπανι
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα κακάο
- 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 αυγά
- 1 κούπα ζεστό νερό
- 1 κούπα ξινόγαλα
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- λίγη βανίλια σιρόπι ή 1 κάψουλα
εκτελεση για την κρεμα σοκολατα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και κρατάμε το 1/3.
- Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα όταν κοχλάσει το μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος καλύπτοντάς την με μια μεμβράνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
εκτελεση για το παντεσπανι
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
- Προθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βουτυροκακαώνουμε 2 φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και κόβουμε ένα αντικολλητικό χάρτι για τον πάτο της φόρμας.
- Βάζουμε το μισό μείγμα σε κάθε φόρμα.
- Αν έχουμε μόνο μια φόρμα, ψήνουμε την πρώτη δόση και αργότερα τη δεύτερη.
- Ψήνουμε για 30-35′ ή μέχρι να δούμε ότι είναι ψημένο στο κέντρο, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
για το στολισμα
- Σε μια βάση για τούρτα βάζουμε 3 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ώστε να σχηματίσουν τρίγωνο.
- Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και από πάνω καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας.
- Στη συνέχεια βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και καλύπτουμε με όλη την υπόλοιπη κρέμα και στα πλάγια.
- Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες, διακοσμούμε και σερβίρουμε.