Τούρτα σοκολάτας

Τούρτα σοκολάτας

Αυτή είναι η καλύτερη τούρτα σοκολάτας που φτιάχτηκε ποτέ! Σίγουρα από τις πιο εύκολες τούρτες, μιας και θα σας πάρει μόνο 20 λεπτά εκτέλεσης! Η πιο σοκολατένια κρέμα και το πιο ζουμερό παντεσπάνι σε ένα γλυκό!

υλικα για την κρεμα σοκολατας

  • 600 γρ. γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κακάο
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ

υλικα για το παντεσπανι

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 1 κούπα ξινόγαλα
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • λίγη βανίλια σιρόπι ή 1 κάψουλα

εκτελεση για την κρεμα σοκολατα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και κρατάμε το 1/3.
  2. Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα όταν κοχλάσει το μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα.
  7. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος καλύπτοντάς την με μια μεμβράνη.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

εκτελεση για το παντεσπανι

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
  2. Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
  3. Προθέτουμε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Βουτυροκακαώνουμε 2 φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και κόβουμε ένα αντικολλητικό χάρτι για τον πάτο της φόρμας.
  5. Βάζουμε το μισό μείγμα σε κάθε φόρμα.
  6. Αν έχουμε μόνο μια φόρμα, ψήνουμε την πρώτη δόση και αργότερα τη δεύτερη.
  7. Ψήνουμε για 30-35′ ή μέχρι να δούμε ότι είναι ψημένο στο κέντρο, ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

για το στολισμα

  1. Σε μια βάση για τούρτα βάζουμε 3 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ώστε να σχηματίσουν τρίγωνο.
  2. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και από πάνω καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το επόμενο παντεσπάνι και καλύπτουμε με όλη την υπόλοιπη κρέμα και στα πλάγια.
  4. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 2-3 ώρες, διακοσμούμε και σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email