Τι να πούμε γι’αυτή τη συνταγή! Αυτή η ζύμη για σου περιέχει κακάο και αλεύρι Robin Hoodκαι έτσι γίνονται σοκολατένια εξωτερικά και η υφή τους είναι τέλεια! Μέσα έχουν την καλύτερη γέμιση καραμέλα, από dulce de leche. Δοκιμάστε τη γιατί είναι πιο εύκολη απ’ ότι νομίζετε! Αυτή είναι μια ακόμη συνταγή για τα Food Blog Awards από το ΒΗΜΑ Gourmet.
υλικα
- 250 γρ. νερό
- 100 γρ. βούτυρο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 20 γρ. κακάο σε σκόνη
- 110 γρ. αλεύρι Robin Hood
- 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- μια συσκευασία dulce de leche
- χοντρό αλάτι για το τέλος
εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το νερό, το αλάτι και το βούτυρο και περιμένουμε μέχρι να λιώσει και να πάρει μια βράση το νερό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε συνεχόμενα για 3′ μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη ζύμη σε διαφορετικό μπολ και αφήνουμε για 10′ να κρυώσει.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε τα σου στο κυκλικό σχήμα βάζοντας λίγο από το μείγμα.
- Ψήνουμε για 30′ και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Κάνουμε μια τρύπα με τη μύτη ενός μαχαιριού στο κάτω μέρος από κάθε σου.
- Ανακατεύουμε την καραμέλα, τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα σου.
- Προεραιτικά βουτάμε το πάνω μέρος τους σε καραμέλα και ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι.
#robinhood