Αυτή η σιροπιαστή σοκολατόπιτα είναι η καλύτερη συνταγή που μπορείς να βρεις! Υπέροχα σιροπιασμένη με ένα πεντανόστιμο γλάσο!
υλικα για τη ζυμη
- 2 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 170 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 80 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. κορν φλάουρ
- 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
υλικα για το σιροπι
- 200 γρ. νερό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. κακάο
υλικα για το γλασο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
εκτελεση
- Ξεκινάμε με το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Όταν πάρουν μια βράση μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
- Συνεχίζουμε με τη ζύμη ανακατεύοντας τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο που προηγουμένως έχουμε λιώσει.
- Τέλος το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για μισή ώρα.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.
- Αφήνουμε για λίγο και τέλος απλώνουμε το γλάσο που έχουμε κάνει ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντάς τη με την κουβερτούρα.
- Βάζουμε σο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε.