Αυτό είναι ένα πεντανόστιμο ζελέ καρπουζιού, που τώρα είναι στην εποχή του, που πολλοί έχουμε συνηθίσει να συνδυάζουμε με φέτα. Αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος για να το απολαύσετε!
Υλικά
- ένα κιλό καρπούζι καθαρό βάρος (καθαρισμένο)
- 200 γρ. νερό
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 φύλλα ζελατίνης
- 10 φύλλα δυόσμου
- 300 γρ. φέτα
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
- Σε χαμηλή φωτιά και σε μια κατσαρόλα δημιουργούμε ένα σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη.
- Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ ρίχνουμε το καρπούζι, το σιρόπι που δημιουργήσαμε και τα φύλλα δυόσμου.
- Αλέθουμε πολύ καλά και επαναφέρουμε στη φωτιά στο ίδιο κατσαρολάκι.
- Με το που πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνη και σβήνουμε τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σουρώνουμε σε κόσκινο όλο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το καθαρό μείγμα καρπουζίου σε ποτήρια ή μπολάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
- Για τη μους φέτας, σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη φέτα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια “αλοιφή”.
- Μετά από 4 περίπου ώρες, όταν το ζελέ σταθεροποιειθεί, με ένα κουτάλι ή με κορνέ τελειώνουμε με τη μους φέτας.