Το εύκολο, σοκολατένιο γλυκό για όλους σε 7 πολύ απλά βήματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και όλα θα πετύχουν.
Υλικά για το παντεσπάνι
- 5 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
- 100 γρ. μερέντα
Υλικά για το σερβίσρισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Σιρόπι σοκολάτας
Directions
- Αρχικά, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μια μαρέγκα.
- Μόλις χτυπηθεί καλά, αφαιρούμε το μίξερ και ρίχνουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ.
- Το τοποθετούμε σε μακρόστενο ταψί αφού πρώτα έχουμε βάλει βουτυρομένη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Αφού το βγάλουμε και ενώ είναι ακόμη ζεστό το αλείφουμε με τη μερέντα και το τυλίγουμε ώστε να πάρει το σχήμα ενός ρόλου (φωτογραφία).
- Τέλος πασπαπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή ό,τι άλλο θέλουμε.
Tips:
- Μην αφήσετε το μειγμα κρόκοι-ζάχαρη πάνω από μισό λεπτό μαζί γιατί το αυγό θα ψηθεί.
- Για να τσεκάρετε εάν το παντεσπάνι είναι έτοιμο, εφαρμόστε την τεχνική με το μαχαίρι.
- Τυλίγουμε προσεκτικά το ρόλο ώστε να μην μας σπάσει και διαλυθεί. Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις.
- Εάν έχει πάρει μια κρούστα στόχων μέρος του, όταν το βγάλουμε από το φούρνο την αφαιρούμε με απλές κινήσεις.
- Εάν θέλουμε δεν βάζουμε το κακάο ώστε να μην έχει τη γεύση της σοκολάτας και εκτός από μερέντα μπορούμε να βάλουμε και μια μαρμελάδα.
- Μαζί με τη μερέντα μπορούμε να βάλουμε και κερασάκια (φρέσκα ή γλυκό του κουταλιού).