Καραμελωμένα βερίκοκα

Καραμελωμένα βερίκοκα

Ένα άκρως καλοκαιρινό και δροσιστικό γλυκό με καραμελωμένα βερίκοκα, με μια εξαιρετικά υγιεινή σως γιαουρτιού με ταχίνι και μπισκότα πτι μπερ που απογειώνουν τη γεύση στο πιάτο!

Υλικά

  • 10 βερίκοκα καθαρισμένα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • μπισκότα πτι μπερ για το τελείωμα (προερατικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα από το κουκούτσι βερίκοκα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν.
  3. Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ταχίνι.
  4. Όταν τα βερίκοκα είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αυτά, τη σως γαιουρτιού και τα μπισκότα.

Print Friendly, PDF & Email