Ένα άκρως καλοκαιρινό και δροσιστικό γλυκό με καραμελωμένα βερίκοκα, με μια εξαιρετικά υγιεινή σως γιαουρτιού με ταχίνι και μπισκότα πτι μπερ που απογειώνουν τη γεύση στο πιάτο!
Υλικά
- 10 βερίκοκα καθαρισμένα
- 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
- 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ταχίνι
- μπισκότα πτι μπερ για το τελείωμα (προερατικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα από το κουκούτσι βερίκοκα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τα βερίκοκα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν.
- Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ταχίνι.
- Όταν τα βερίκοκα είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με αυτά, τη σως γαιουρτιού και τα μπισκότα.