Αυτή είναι μια απλή αλλά γεματή γεύση τάρτα με λαχανικά και φέτα. Το λευκό κρασί είναι αυτό που κάνει τη διαφορά!
υλικα
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 1 τομάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- πολύχρωμες πιπεριές
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- μισό ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γρ. τυρί φέτα
εκτελεση
- Χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά μας και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν για περίπου 5′ και σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμισθεί το κρασί αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 15′ να κρυώσει.
- Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, βάζουμε το καθένα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και χαράζουμε στις άκρες.
- Μοιράζουμε το μείγμα και στις δυο σφολιάτες και τρίβουμε λίγη φέτα από πάνω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 20′, μέχρι η σφολιάτα να ψηθεί.