Η βασιλόπιτα-κέικ για την πρωτοχρονιά που όλοι αγαπάμε! Φτιάξτε τη μόνοι σας, χωρίς κόπο με μια πολύ απλή συνταγή. Ποιος θα βρει το φλουρί; Ανακαλύψτε το!
Υλικά
- 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 και 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 3/4 του φλυτζανιού γάλα κρύο
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 αυγά
- λίγο αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 λεμόνι (ξίσμα)
- αρκετή ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ρίχνοντας στο τέλος το αλεύρι.
- Σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη κυκλική φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα για τη βασιλόπιτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40′ (ή και περισσότερο, ανάλογα με τον κάθε φούρνο) στους 185º C.
- Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Tips!
- Για να σιγουρευτείτε το κέικ-βασιλόπιτα είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε την κλασσική μέθοδο, με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα, βάζοντάς το μετά τα 30′ της ώρας που βρίσκεται στο φούρνο. Αν βγει στεγνό από το εσωτερικό σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
- Για να σχηματίσετε το 2015, κόψτε χαρτάκια στο μέγεθος της βασιλόπιτας, βάλτε τα πάνω σε αυτή, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνεια και μετά τραβήξτε πολύ προσεκτικά τα χαρτάκια. Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε καβουρδισμένα αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα) σχηματίζοντας ξανά το 2015.
- Μια ακόμη εκδοχή της συνταγής είναι τα ρίξετε αρχικά το βούτυρο χωρίς να είναι λιωμένο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ ώστε να αφρατέψει και μετά να προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.
- Αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία και με το χέρι.