Χρήση και συμβουλές για τη βάση κοπής

Χρήση και συμβουλές για τη βάση κοπής

 

Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε πολύ συχνά τη βάση κοπής. Για να κόψουμε λαχανικά, κρέατα ακόμη και φρούτα. Και όντως μας έχει βοηθήσει πολύ, μιας και δεν χρειάζεται να λερώνουμε τον πάγκο μας συνεχώς.

Υπάρχουν 2 ειδών βάσεις. Η πλαστική: το κόστος της είναι μικρό και έτσι την επιλέγουμε ως κάτι πιο απλό για την κουζίνα μας. Η ξύλινη: πιο σταθερή και τη χρησιμοποιούμε κυρίως για κρέατα.

Τι πρέπει να προσέχουμε: Σίγουρα θα γνωρίζετε μια από τις πιο συνηθισμένες αιτίες αρρώστειας ή και θανάτου μέσα από την σαρμονέλα. Η αρρώστεια μεταφέρεται κυρίως από το κοτόπουλο ή τα αυγά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι 1. να πλένουμε πολύ καλά τις βάσεις μας, αρκετά συχνά και με ξύδι και 2. να χρησιμοποιούμε διαφορετικές βάσεις για το κρέας και τα λαχανικά-φρούτα, διότι υπάρχει κίνδυνος μετάδωσης της αρρώστειας.

Συμβουλή: Βρέχουμε ένα πανί (βετέξ) και το τοποθετούμε κάτω από τη βάση κοπής μας (φωτό), οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή. Έτσι, η έχουμε μια σταθερή βάση για να κόψουμε οτιδήποτε θελήσουμε, χωρίς κανένα κίνδυνο.

Δείτε το βίντεο:

Print Friendly, PDF & Email