Ένα υπέροχο και γεμάτο γεύμα για το μεσημέρι. Αν και με πολλά υλικά, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας καταπλήξει με μια εξαιρετική γεύση, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Δοκιμάστε το!
Υλικά
- 2 στήθη ή μπούτια κοτόπουλο
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 1 κονσέρβα ανανά
- 1 κρεμμύδι ξερό και 1 φρέσκο
- 1 καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- Λίγο μπαμπού (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε κονσέρβες, συνήθως αναμιγμένο με άλλα υλικά για κινέζικο)
- Τρίχρωμες πιπεριές
- 1 κουταλια μπέικιν πάουντερ (διαλύεται στο σιρόπι του ανανά κι ολα τα άλλα υγρά στο τέλος)
- 1 κουταλια κέτσαπ
- 2 κουταλιες σόγια σως
- 1 κ.σ. ξύδι απλό ή μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- 1 αυγό, που το έχουμε κάνει ομελέτα, κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Βράζουμε το ρύζι, ρίχνοντας λίγο λάδι και αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σουρώνουμε το ρύζι και ρίχνουμε στο τηγάνι με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.