Τηγανιτή φέτα

Τηγανιτή φέτα

Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που θα αλλάξει τη γνώμη σας για τη φέτα. Με δημητριακά ή σουσάμι που ήδη έχετε στο σπίτι σας θα της δώσει μια τέλεια και τραγανή κρούστα στο εξωτερικό της!

Υλικά

  • 1 συσκευασία φέτα
  • 100 γρ. τριμμένα δημητριακά ή σουσάμι της επιλογής σας (κατά προτίμηση διαίτης)
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε 3 στάδια, με 3 διαφορετικά μπολ από τα οποία θα περάσει η φέτα.
  2. Στο πρώτο είναι το αλεύρι, στο δεύτερο το ελαφρώς χτυπημένο αυγό και στο τρίτο τα δημητριακά ή το σουσάμι.
  3. Κόβουμε τη φέτα σε ίσα κομμάτια, του περίπου ενός εκατοστού.
  4. Σε δυνατή φωτιά και σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο.
  5. Το περνάμε από το αλεύρι, από όλες τις πλευρές, μετά από το αυγό, τα δημητριακά-σουσάμι και τέλος βάζουμε στο καυτό λάδι.
  6. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κομμάτια της φέτας.
  7. Αφού τα τηγανίζουμε, τοποθετούμε τη φέτα σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφήσει το λάδι.

Δείτε το βίντεο:

Print Friendly, PDF & Email