Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που θα αλλάξει τη γνώμη σας για τη φέτα. Με δημητριακά ή σουσάμι που ήδη έχετε στο σπίτι σας θα της δώσει μια τέλεια και τραγανή κρούστα στο εξωτερικό της!
Υλικά
- 1 συσκευασία φέτα
- 100 γρ. τριμμένα δημητριακά ή σουσάμι της επιλογής σας (κατά προτίμηση διαίτης)
- 100 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 3 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε 3 στάδια, με 3 διαφορετικά μπολ από τα οποία θα περάσει η φέτα.
- Στο πρώτο είναι το αλεύρι, στο δεύτερο το ελαφρώς χτυπημένο αυγό και στο τρίτο τα δημητριακά ή το σουσάμι.
- Κόβουμε τη φέτα σε ίσα κομμάτια, του περίπου ενός εκατοστού.
- Σε δυνατή φωτιά και σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Το περνάμε από το αλεύρι, από όλες τις πλευρές, μετά από το αυγό, τα δημητριακά-σουσάμι και τέλος βάζουμε στο καυτό λάδι.
- Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα κομμάτια της φέτας.
- Αφού τα τηγανίζουμε, τοποθετούμε τη φέτα σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφήσει το λάδι.
Δείτε το βίντεο: