Τηγανητά αυγά σε σάλτσα τομάτας

Τηγανητά αυγά σε σάλτσα τομάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα που περιέχει αυγά, σάλτσα τομάτας, ψωμί, φέτα και σπανάκι! Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια σάλτσα τομάτας
  • 3 αυγά
  • μισό ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 5 φέτες ψωμί
  • λίγο τυρί φέτα (προεραιτικά)
  • λίγο σπανάκι (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για 2′.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μετά από 2-3′ ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  4. Τέλος το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 5′, μέχρι να πήξει αρκετά.
  5. Στο μεταξύ φρυγανίζουμε το ψωμί.
  6. Σπάμε τα αυγά στη σάλτσα και σκεπάζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ασπράδι.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε σε διάφορα σημεία το ψωμί, τρίβουμε τη φέτα, βάζουμε λίγο φρέσκο σπανάκι στο κέντρο και τελειώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Print Friendly, PDF & Email