Η πιο νόστιμη τηγανιά που έχετε δοκιμάσει. Περίσσεψε κάτι από το τραπέζι σας; Αυτή είναι η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για τηγανιά που θα τελειώσει όσα περίσσεψαν.
Υλικά
- έτοιμο ψητό χοιρινό ή κοτόπουλο που έχει περισσέψει (ότι έχει μείνει)
- λίγο ελαιόλαδο
- μισό ποτήρι νερό
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρέας για 2 λεπτά με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε μέχρι το κρέας να το ρουφήξει.
- Αφού “φύγει” το νερό, τσιγαρίζουμε ξανά μέχρι το κρέας ίσα ίσα να καεί στην επιφάνειά του.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και τη μουστάρδα που πριν τα έχουμε ανακατέψει και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτα ή παρμεζάνα.
Tip!
- Πρέπει να προσέξουμε τη στιγμή στην οποία θα βάλουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα. Πρέπει να είναι ακριβώς όταν το κρέας πάρει ένα ελαφρύ μαύρο-καμμένο χρώμα ή όταν αρχίζει ίσα ίσα να κολλάει στο τηγάνι.