Τηγανιά ό,τι περίσσεψε

Τηγανιά ό,τι περίσσεψε

Η πιο νόστιμη τηγανιά που έχετε δοκιμάσει. Περίσσεψε κάτι από το τραπέζι σας; Αυτή είναι η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή για τηγανιά που θα τελειώσει όσα περίσσεψαν.

Υλικά

  • έτοιμο ψητό χοιρινό ή κοτόπουλο που έχει περισσέψει (ότι έχει μείνει)
  • λίγο ελαιόλαδο
  • μισό ποτήρι νερό
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρέας για 2 λεπτά με το ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε μέχρι το κρέας να το ρουφήξει.
  3. Αφού “φύγει” το νερό, τσιγαρίζουμε ξανά μέχρι το κρέας ίσα ίσα να καεί στην επιφάνειά του.
  4. Ρίχνουμε το λεμόνι και τη μουστάρδα που πριν τα έχουμε ανακατέψει και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά ακόμη.
  5. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με φέτα ή παρμεζάνα.

Tip!

  • Πρέπει να προσέξουμε τη στιγμή στην οποία θα βάλουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα. Πρέπει να είναι ακριβώς όταν το κρέας πάρει ένα ελαφρύ μαύρο-καμμένο χρώμα ή όταν αρχίζει ίσα ίσα να κολλάει στο τηγάνι.

Print Friendly, PDF & Email