Το καλύτερο μπέργκερ

Το καλύτερο μπέργκερ

Στο τελευταίο μάθημα μαγειρικής φτιάξαμε το τέλειο μπέργκερ με δικό μας μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και iceberg. Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ ή μαργαρίτα
  • μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • λίγο μαρούλι iceberg
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλάθουμε τον κιμά για 5 λεπτά και κάνουμε 4 ίσα στο μέγεθος μπιφτέκια που να χωράνε στα ψωμάκια.
  2. Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
  3. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ακανόνιστα κομμάτια.
  4. Έχοντας δυο τηγάνια με λίγο ελαιόλαδο, στο ένα βάζουμε τα μπιφτέκια και στο άλλο το κρεμμύδι με τη ζάχαρη και το ξύδι.
  5. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
  6. Για το κρεμμύδι, το αφήνουμε μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα, σε χαμηλή φωτιά.
  7. Όταν ψηθούν τα μπιφτέκια βάζουμε μια φέτα τσένταρ πάνω από το καθένα και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  8. Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι με κλειστή τη φωτιά τα ψωμάκια να ζεσταθούν.
  9. Για να συναρμολογήσουμε το μπέργκερ, στο κάτω ψωμάκι βάζουμε τη γλυκιά σως (κέτσαπ με μέλι), από πάνω το μπιφτέκι, το κρεμμύδι και το iceberg.
  10. Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα.

Tip!

  • Εάν θέλετε τα μπιφτέκια πιο καλοψημένα, βάλτε τα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Η φωτογραφία είναι του Αλέξη Κουμαδίτη.

Print Friendly, PDF & Email