Στο τελευταίο μάθημα μαγειρικής φτιάξαμε το τέλειο μπέργκερ με δικό μας μοσχαρίσιο μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και iceberg. Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ ή μαργαρίτα
- μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. μέλι
- 4 φέτες τυρί τσένταρ
- λίγο μαρούλι iceberg
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλάθουμε τον κιμά για 5 λεπτά και κάνουμε 4 ίσα στο μέγεθος μπιφτέκια που να χωράνε στα ψωμάκια.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Έχοντας δυο τηγάνια με λίγο ελαιόλαδο, στο ένα βάζουμε τα μπιφτέκια και στο άλλο το κρεμμύδι με τη ζάχαρη και το ξύδι.
- Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
- Για το κρεμμύδι, το αφήνουμε μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα, σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν ψηθούν τα μπιφτέκια βάζουμε μια φέτα τσένταρ πάνω από το καθένα και τα αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι με κλειστή τη φωτιά τα ψωμάκια να ζεσταθούν.
- Για να συναρμολογήσουμε το μπέργκερ, στο κάτω ψωμάκι βάζουμε τη γλυκιά σως (κέτσαπ με μέλι), από πάνω το μπιφτέκι, το κρεμμύδι και το iceberg.
- Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα.
Tip!
- Εάν θέλετε τα μπιφτέκια πιο καλοψημένα, βάλτε τα στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
Η φωτογραφία είναι του Αλέξη Κουμαδίτη.