Τάρτα σοκολάτας με ανανά

Τάρτα σοκολάτας με ανανά

Ένα από τα πιο ωραία σοκολατένια γλυκά. Ο συνδυασμός με τον καραμελωμένο ανανά το κάνει ένα από τα καλύτερα που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας.

 

Υλικά για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT πραλίνα

Υλικά για τη γκανάς

  • 400 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. γάλα καυτό
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για τον καραμελωμένο ανανά

  • 1 κονσέρβα ανανά
  • ολόκληρα γαρύφαλα
  • ξύλο κανέλας
  • λίγη ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 2 κουτ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση, χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα για να λιώσει και αυτή.
  3. Προσθέτουμε τα μπισκότα που έχουν γίνει πια σκόνη στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
  4. Το μείγμα το βάζουμε στη βάση της φόρμας της τάρτας.
  5. Πιέζουμε με τη βάση ενός ποτηριού ή με ένα μπρίκι ώστε να συμπιέσουμε τα υλικά και να ενωθούν καλά.
  6. Φυσικά σηκώνουμε λίγη από τη βάση και στα πλάγια της φόρμας που καλό θα ήταν να είναι με αποσπώμενα τοιχώματα.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
  8. Πρώτ’ απ’ όλα, για τη γκανάς, το γάλα πρέπει να είναι καυτό και να το προσθέσουμε στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας καλά-καλά πριν βάλουμε την επόμενη δόση. Με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η κρέμα και γίνεται και πιο γυαλιστερή.
  9. Το δεύτερο σημείο είναι το βούτυρο, το οποίο το προσθέτουμε στο τέλος, να είναι λιωμένο.
  10. Αφού ετοιμάσουμε την γκανάς τη βάζουμε πάνω στην βάση της τάρτας.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει καλά-καλά εκτός ψυγείου και μετά τη βάζουμε να παγώσει καλά-καλά στο ψυγείο.
  12. Για τον ανανά, βάζουμε τα κομμάτια σε ένα καυτό τηγάνι με καστανή ζάχαρη και τα μυρωδικά.
  13. Αφήνουμε για λίγο να καραμελώσουν.

Tips:

  1. Προσοχή θέλει και στο σερβίρισμά της. Πρέπει να έχουμε ένα μαχαίρι ζεστό, ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και, κάθε φορά που θέλουμε να κόψουμε ένα κομμάτι, βουτάμε τη λάμα του μαχαιριού εκεί μέσα και, αφού τη σκουπίσουμε με ένα πανί, κόβουμε το κομμάτι.

 

Άκης Πετρετζίκης

Print Friendly, PDF & Email