Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για μια γαλλική τάρτα με μήλα. Πεντανόστιμη και απίστευτα όμορφη στην εμφάνιση μπορεί να εντυπωσιάσει ακόμη και τον πιο δύσκολο καλεσμένο σας!
Υλικά για τη ζύμη
- 150 γρ. αλεύρι
- 30 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- λίγο αλάτι
- 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
- 2 μήλα
- λίγο χυμό λεμονιού
- 100 γρ. μαρμελάδα μήλο + λίγη ακόμα για το τέλος
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μίξερ ή ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.
- Σε μια ταρτιέρα ή μια φόρμα, απλώνουμε τη ζύμη προσεκτικά, έτσι ώστε όσο γίνεται το πάχος της να είναι το ίδιο παντού.
- Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια της μαρμελάδας πάνω από τη ζύμη.
- Στη συνέχεια, κόβουμε ένα μήλο στη μέση, έχοντας βγάλει τα κουκούτσια και κόβουμε μικρά κομμάτια όπως στη φωτογραφία παρακάτω.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.
- Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας μέχρι να γεμίσει.
- Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού σε όλα τα κομμάτια μήλου.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200º C και αμέσως μετά χαμηλώνουμε στους 160º C και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου 20 ακόμη λεπτά.
- Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αλείφουμε με λίγη ακόμη μαρεμλάδα, τα κομμάτια μήλου.