Ένα καλοκαιρινό γλυκό, με φρούτα του δάσους ή οποιαδήποτε φρούτα της εποχής θέλετε, εύκολο, γρήγορο και απλό.
Για τη βάση
- 1 συσκευασία θριμματισμένα μπισκότα (στο μούλτι)
- 4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
- 15 μεγάλες φράουλες
- 6 βανίλιες χωρίς κουκούτσια
- 1 φλυτζάνι βατόμουρα (υπάχρουν κατεψυγμένα σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ ή ειδικευμένα παντοπωλεία)
- 1 & 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κρόκους αυγών
- 1 συσκευασία (250 γρ.) κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
- 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα θριμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε σε μια ταρτιέρα ή ένα μεγάλο τσέρκι.
- Δημιουργούμε ψηλά τοιχώματα και βάζουμε στο ψυγείο.
- Πολτοποιούμε τα φρούτα σε ένα μίξερ ή μούλτι και τα βράζουμε για 5′ σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Ταυτόχρονα, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζελατίνα με 2 κουταλιές της σούπας νερό και την προσθέτουμε με τη ζάχαρη στο μείγμα που βράζει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε τη χτυπημένη σαντιγύ, με τους κρόκους του αυγού.
- Όταν κρυώσει το μείγμα των φούτων, ανακατεύουμε με τη σαντιγύ και τους κρόκους, δημιουργόντας το τελικό μείγμα μας.
- Απλώνουμε πάνω από τη βάση των μπισκότων και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Tip!
- Εάν τα φρούτα δεν είναι της εποχής, χρησιμοποιήστε άλλα, οποιαδήποτε έχετε στο ψυγείο σας, όπως πορτοκάλι και μπανάνα, αρκεί να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει!