Μεξικάνικα τάκος

Μεξικάνικα τάκος

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μεξικάνικα τάκος που μπορείτε να βρείτε και είναι σίγουρα πάρα πολύ εύκολη. Απλά δοκιμάστε τη!

υλικα

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • μισό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 4 τορτίγιες
  • λίγο ταμπάσκο
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι & πιπέρι
  • 1 τομάτα τριμμένη + 1 τομάτα ψιλοκομμένη
  • χυμό από μισό λάιμ
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάχανο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
  • τριμμένο τυρί

εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το λάδι και το κρεμμυδάκι.
  2. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε την πάπρικα, το ταμπάσκο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη τομάτα και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 30-45′.
  5. Βάζουμε την ψιλοκομμένη τομάτα σε ένα μπολ με λίγο μαϊντανό και χυμό από μισό λάιμ και ανακατεύουμε.
  6. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι.
  7. Σε κάθε μια τορτίγια βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί, 2-3 κουταλιές κιμά, τη σαλάτα τομάτας που φτιάξαμε, λίγο λάχανο και σερβίρουμε.

Print Friendly, PDF & Email