Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μεξικάνικα τάκος που μπορείτε να βρείτε και είναι σίγουρα πάρα πολύ εύκολη. Απλά δοκιμάστε τη!
υλικα
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- μισό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 4 τορτίγιες
- λίγο ταμπάσκο
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
- 1 τομάτα τριμμένη + 1 τομάτα ψιλοκομμένη
- χυμό από μισό λάιμ
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λάχανο ψιλοκομμένο (προεραιτικά)
- τριμμένο τυρί
εκτελεση
- Ετοιμάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το λάδι και το κρεμμυδάκι.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε την πάπρικα, το ταμπάσκο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη τομάτα και το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 30-45′.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη τομάτα σε ένα μπολ με λίγο μαϊντανό και χυμό από μισό λάιμ και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι.
- Σε κάθε μια τορτίγια βάζουμε λίγο τριμμένο τυρί, 2-3 κουταλιές κιμά, τη σαλάτα τομάτας που φτιάξαμε, λίγο λάχανο και σερβίρουμε.