Η γλυκιά εκδοχή της σαλάτας, με μια διαφορετική γεύση. Καραμελωμένο μήλο και αχλάδι, σαλάτα ice berg και άλλα φρέσκα υλικά, συνδέονται για μια πανδεσία γεύσεων, σε ένα πιάτο.
Υλικά
- Μισό μαρούλι ice berg
- 2 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 2 κ.σ. cranberries
- 1 μήλο
- 1 αχλάδι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το ice berg σε ακανόνιστα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα τηγάνι, καβουρδίζουμε το μισό σουσάμι και το κουκουνάρι, για περίπου 2′.
- Πλένουμε το μήλο και το αχλάδι, καθαρίζουμε και κόβουμε σε λωρίδες.
- Αφού το σουσάμι και το κουκουνάρι έχουν καβουρδιστεί, ρίχνουμε στο ice berg.
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίνχουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να έχει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το αχλάδι, το μήλο και το υπόλοιπο σουσάμι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε για 5′ να σιγοβράσουν και ρίχνουμε στη σαλάτα μας.
- Πασπαλίζουμε με τα cranberries.