Μια σπιτική πρασοτυρόπιτα, από την κλασσική, παλιά και γνήσια συνταγή που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές στα σπίτια. Απαλή και νόστιμη γέμιση, με τραγανό φύλλο.
Υλικά
- μισό φύλλο κρούστας ψιλό ή χοντρό
- 3 μεγάλα πράσα
- 400 γρ. τυρί φέτα
- μισή κούπα γάλα
- 3/4 της κούπας τραχανά, κατά προτίμηση γλυκό
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε το πράσο και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό.
- Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το τυρί τριμμένο, τον τραχανά ωμό, το γάλα, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε καλά, χωρίς να ανάψουμε τη φωτιά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και στρώνουμε 6 ψιλά φύλλα ή 3 χοντρά, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά και τα βάζουμε στο ταψί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και ξανά τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο και λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και ραντίζουμε με γάλα.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180º C μέχρι να πάρει χρώμα.