Σπιτικά ζυμαρικά

Σπιτικά ζυμαρικά

Ποιος είπε πως κανείς δεν μπορεί να κάνει μόνος του ζυμαρικά; Φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας ζυμαρικά και εντυπωσιάστε τους όλους! 30 λεπτά είναι αρκετά για να κάνετε το τέλειο γεύμα για τους φίλους σας!

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Λίγο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • Φέτα ή παρμεζάνα
  • Ντομάτα

 

Εκτέλεση για τα ζυμαρικά

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
  2. Προσθέτουμε στη μέση τα αυγά, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και με δυο δάχτυλα του χεριού μας ανακατεύουμε μόνο το μείγμα των αυγών που βρίσκεται στη μέση.
  3. Στη συνέχεια κάνουμε μια ζύμη, τυλίγουμε με μια μεμβράνη πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  4. Αφαιρούμε από το ψυγείο και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
  5. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, ώστε να είναι πολύ λεπτή η ζύμη.
  6. Την τυλίγουμε σαν ένα ρολό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  7. Βράζουμε τα μακαρόνια, μέχρι να μην είναι πολύ σκληρά.

 

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

  1. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια και όλα τα μπαχαρικά που θέλουμε.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί και τη ντομάτα.
  3. Τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Άκης Πετρετζίκης
Print Friendly, PDF & Email