Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη. Είναι τραγανά από έξω αλλά μια διαφορετική γέμιση τυριού από αυτές που έχετε συνηθίσει κάνει τα τυροπιτάκια ακόμη καλύτερα!
Υλικά για τη ζύμη
- 5 κούπες αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κούπα βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
- 2 αυγά
- 200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
- 3 κ.σ. τραχανά γλυκό
- λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το το αλεύρι και το μπέικιν.
- Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.
- Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτηπημένα αυγά και τον τραχανά.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.
- Στον ένα “κύκλο” ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
- Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
- Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα.
- Ψήνουμε για 25′.
Δείτε το βίντεο: