Τα πιο αφράτα και νόστιμα ντόνατς που έχετε δοκιμάσει! Η μόδα που έχει έρθει από την Αμερική και συνεχίζεται στην Ελλάδα, τώρα στο σπίτι σας. Δείτε το βίντεο…
Υλικά
- 1 κούπα γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μια πρέζα αλάτι
- σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- ζάχαρη και κανέλα για το τέλος
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά, το αυγό και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σχετικά υγρή ζύμη.
- Αφήνουμε για 1 ώρα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μια πετσέτα.
- Κάνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη μισή με μια ώρα.
- Προετοιμάζουμε τη φωτιά ρίχνουντας σπορέλαιο ως τη μέση μιας κατσαρόλας και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
- Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε κατευθείαν από τη ζάχαρη με την κανέλα.
Tip!
- Για το τελείωμα εναλλακτικά βάλτε γλάσο σοκολάτας ή άχνης ή γεμίστε τα με μαρμελάδα ή πραλίνα!