Σπιτικά ντόνατ

Σπιτικά ντόνατ

Τα πιο αφράτα και νόστιμα ντόνατς που έχετε δοκιμάσει! Η μόδα που έχει έρθει από την Αμερική και συνεχίζεται στην Ελλάδα, τώρα στο σπίτι σας. Δείτε το βίντεο…

Υλικά

  • 1 κούπα γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μια πρέζα αλάτι
  • σπορέλαιο-ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη και κανέλα για το τέλος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά, το αυγό και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σχετικά υγρή ζύμη.
  3. Αφήνουμε για 1 ώρα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μια πετσέτα.
  4. Κάνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και τα βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλη μισή με μια ώρα.
  5. Προετοιμάζουμε τη φωτιά ρίχνουντας σπορέλαιο ως τη μέση μιας κατσαρόλας και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
  6. Τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε κατευθείαν από τη ζάχαρη με την κανέλα.

Tip!

  • Για το τελείωμα εναλλακτικά βάλτε γλάσο σοκολάτας ή άχνης ή γεμίστε τα με μαρμελάδα ή πραλίνα!

Print Friendly, PDF & Email