Αν θέλετε μια πολύ εύκολη μακαρονάδα με λίγα υλικά, τότε αυτή είναι η τέλεια επιλογή! Είναι σίγουρα ένα πεντανόστιμο πιάτο με μακαρόνια και τόνο που όλοι λατρεύουμε.
υλικα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι (μέτριο προς μεγάλο) ψιλοκομμένο
- λίγη ρίγανη – βασιλικός ξερός
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 250-300 γραμμάρια “ντομάτα στον τρίφτη”
- 1 ή δύο μεγάλες κονσέρβες τόνου σε άλμη (όχι σε λάδι για να έχει πιο ελαφριά γεύση), ανάλογα με την ένταση στη γεύση που θέλουμε
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι νερό από το βράσιμο των μακαρονιών
- φρέσκος βασιλικός
- αλάτι & πιπέρι
εκτελεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό τους.
- Παράλληλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι.
- Προς το τέλος (όταν είναι σχεδόν διαφανές) μία ποσότητα ξερής ρίγανης και βασιλικού.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη επιπλέον ρίγανη.
- προσθέτουμε τον τόνο (ελαφρά στραγγισμένο για να μην έχει πολύ αλμύρα).
- Μόλις δέσουν όλα τα υλικά (και έχοντας ακόμα ζουμί) σερβίρουμε.