Το αυθεντικό σουφλέ (μοελέ ή φοντού) σοκολάτας που όλοι αγαπάμε. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για το απόλυτο γλυκό με σοκολάτα όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει. Απλά το καλύτερο.
Υλικά
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
- 5 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας σιγά-σιγά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σέ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεούμε με ένα σίρμα.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μαζί με το αλάτι στο σοκολατένιο μείγμα που έχουμε φτιάξει.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φόρμες για σουφλέ, ή cupcake, μιας χρήσης ή πυρίμαχα.
- Τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Ψήνουμε στους 200º C για ακριβώς 10 λεπτά.
Tips!
- Στο ψήσιμο πρέπει να μην ανοίξουμε το φούρνο ώστε το σουφλέ να μην χάσει το ύψος του.
- Η ώρα ψησίματος είναι “το πιο δύσκολο”. Πρέπει να προσέξουμε γιατί τα δευτερόλεπτα παίζουν μεγάλο ρόλο. Τα 9-10 λεπτά είναι αρκέτα στους 200º C ώστε να ψηθεί όπως πρέπει.
Δείτε το βίντεο από τα μαθήματα μαγειρικής: