Σουφλέ σοκολάτας

Σουφλέ σοκολάτας

Το αυθεντικό σουφλέ (μοελέ ή φοντού) σοκολάτας που όλοι αγαπάμε. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για το απόλυτο γλυκό με σοκολάτα όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει. Απλά το καλύτερο.

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας σιγά-σιγά.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Σέ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και ανακατεούμε με ένα σίρμα.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μαζί με το αλάτι στο σοκολατένιο μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 φόρμες για σουφλέ, ή cupcake, μιας χρήσης ή πυρίμαχα.
  7. Τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  8. Ψήνουμε στους 200º C για ακριβώς 10 λεπτά.

Tips!

  • Στο ψήσιμο πρέπει να μην ανοίξουμε το φούρνο ώστε το σουφλέ να μην χάσει το ύψος του.
  • Η ώρα ψησίματος είναι “το πιο δύσκολο”. Πρέπει να προσέξουμε γιατί τα δευτερόλεπτα παίζουν μεγάλο ρόλο. Τα 9-10 λεπτά είναι αρκέτα στους 200º C ώστε να ψηθεί όπως πρέπει.

Δείτε το βίντεο από τα μαθήματα μαγειρικής:

Print Friendly, PDF & Email