Σουφλέ καραμέλας

Σουφλέ καραμέλας

Αυτό είναι το καλύτερο σουφλέ λιωμένης, αλατισμένης καραμέλας! Είναι αφράτο, γευστικό και από μέσα κρύβει μια λιωμένη λαχταριστή έκπληξη. Το καλύτερο γλυκό για κάθε περίσταση!

Υλικά

  • 190 γρ. γάλα
  • 35 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. + 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα (βρασμένο για 3 ώρες με νερό σε μια κατσαρόλα)
  • 7 + 5 γρ. αλάτι
  • λίγο ακόμη βούτυρο και ζάχαρη για τα κυπελλάκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο, το αλεύρι και τα 7 γρ. από το αλάτι, μέχρι να γίνει ένα μικρό ζυμαράκι.
  2. Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τα 100 γρ. ζάχαρης, μέχρι να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε και το μικρό ζυμάρι.
  3. Ανακατεύουμε στη φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.
  4. Προσθέτουμε την έτοιμη καραμέλα (ζαχαρούχο) και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
  5. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 5 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε ξανά καλά.
  6. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδι και ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα της καραμέλας.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια για 2 λεπτά, μετά με τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα.
  8. Την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα της καραμέλας.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.
  10. Βουτυρώνουμε και “ζαχαρώνουμε” τα 4 κυπελλάκια και τα γεμίζουμε εντελώς.
  11. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν αρκετά.

Print Friendly, PDF & Email