Αυτό είναι το καλύτερο σουφλέ λιωμένης, αλατισμένης καραμέλας! Είναι αφράτο, γευστικό και από μέσα κρύβει μια λιωμένη λαχταριστή έκπληξη. Το καλύτερο γλυκό για κάθε περίσταση!
Υλικά
- 190 γρ. γάλα
- 35 γρ. βούτυρο
- 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. + 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα σε καραμέλα (βρασμένο για 3 ώρες με νερό σε μια κατσαρόλα)
- 7 + 5 γρ. αλάτι
- λίγο ακόμη βούτυρο και ζάχαρη για τα κυπελλάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο, το αλεύρι και τα 7 γρ. από το αλάτι, μέχρι να γίνει ένα μικρό ζυμαράκι.
- Σε μέτρια φωτιά και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τα 100 γρ. ζάχαρης, μέχρι να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε και το μικρό ζυμάρι.
- Ανακατεύουμε στη φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα.
- Προσθέτουμε την έτοιμη καραμέλα (ζαχαρούχο) και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 5 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε ξανά καλά.
- Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδι και ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα της καραμέλας.
- Χτυπάμε τα ασπράδια για 2 λεπτά, μετά με τη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά μαρέγκα.
- Την προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα της καραμέλας.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C.
- Βουτυρώνουμε και “ζαχαρώνουμε” τα 4 κυπελλάκια και τα γεμίζουμε εντελώς.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν αρκετά.