Τέλεια, λαχταριστή, υπερσοκολατένια και σιροπιαστή σοκολατόπιτα με ένα πολύ γρήγορο γλάσο. Απίστευτη γεύση που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό ή και φράουλες.
Υλικά για τη ζύμη
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 γρ. κουβερτούρα
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 βανίλιες σκόνη
- 6 αυγά
- 100 γρ. γάλα
Υλικά για το σιρόπι
- 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. νερό
- 100 γρ. κουβερτούρα
Για το γλάσο
- 50 γρ. πραλίνα
- 15 γρ. γάλα
Εκτέλεση για το κέικ
- Αρχικά, ανακατεύουμε τα στερεά και τα υγρά ξεχωριστά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και το αλάτι.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Σε ένα άλλο μπολ, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ.
- Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ και αμέσως μετά τη λιωμένη σοκολάτα.
- Τέλος, σιγά-σιγά το γάλα και το αλεύρι.
- Ανάβουμε το φούρνο στους 180º C.
- Αλευροβουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπιασμα
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Όταν πάρουν μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτία και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Με ζεστό το κέικ και κρύο το σιρόπι, το περιχύνουμε πάνω από το κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Τέλος, έχουμε ανακατέψει την πραλίνα με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω στην σοκολατόπιτα.