Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Τέλεια, λαχταριστή, υπερσοκολατένια και σιροπιαστή σοκολατόπιτα με ένα πολύ γρήγορο γλάσο. Απίστευτη γεύση που συνδυάζεται τέλεια με παγωτό ή και φράουλες.

Υλικά για τη ζύμη

  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 6 αυγά
  • 100 γρ. γάλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το γλάσο

  • 50 γρ. πραλίνα
  • 15 γρ. γάλα

Εκτέλεση για το κέικ

  1. Αρχικά, ανακατεύουμε τα στερεά και τα υγρά ξεχωριστά.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και το αλάτι.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ.
  5. Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ και αμέσως μετά τη λιωμένη σοκολάτα.
  6. Τέλος, σιγά-σιγά το γάλα και το αλεύρι.
  7. Ανάβουμε το φούρνο στους 180º C.
  8. Αλευροβουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
  9. Ψήνουμε για 30 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπιασμα

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  2. Όταν πάρουν μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτία και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
  3. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Με ζεστό το κέικ και κρύο το σιρόπι, το περιχύνουμε πάνω από το κέικ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  5. Τέλος, έχουμε ανακατέψει την πραλίνα με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω στην σοκολατόπιτα.

Print Friendly, PDF & Email