Η συντήρηση της ζύμης

Η συντήρηση της ζύμης

Οι ζύμες είναι κάτι το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε μια φορά και να το κρατήσουμε για πολύ καιρό, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις όμως. Η κατάψυξη είναι μια πολύ καλή λύση και είναι σίγουρο πως εκεί δεν μπορεί να πάθει κάτι. Τι κάνουμε λοιπόν;

DSC00606

Αρχικά, στην παρασκευή μιας ζύμης, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να την τυλίξουμε με μια ζελατίνα, αλλά και με μπόλικο αλεύρι, ώστε να μην κολλήσει. Έτσι μπορούμε να την βάλουμε άνετα στην κατάψυξη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να πάθει κάτι. Όταν θελήσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε ένα βράδυ πιο πριν από την κατάψυξη και τη ζελατίνα και τη βάζουμε σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Πρέπει να βγάλουμε από νωρίς και τη ζελατίνα, διότι αν την αφήσουμε, η ζύμη μας θα κολλήσει.

Σε περίπτωση που θέλουμε να τη συντηρήσουμε στο ψυγείο, επαναλαμβάνουμε την ίδια διασικασία με τη ζελατίνα, αλλά τη βάζουμε στο ψυγείο, με χρονικό όριο τις 3 ημέρες.

Τώρα μπορείτε να συντηρήσετε οποιαδήποτε ζύμη θέλετε και να έχετε φρέσκο ψωμί, πίτσα ή οτιδήποτε άλλο θέλετε μέσα σε λίγα λεπτά!

Print Friendly, PDF & Email