Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνδυάσεις γεύση και υγιεινή διατροφή από αυτό το γεύμα! Γαρίδες με ανανά και σαλάτα κινόα!
υλικα
- 200 γρ. γαρίδες καταψυγμένες ή φρέσκες
- μισός ανανάς φρέσκος ή μισή κονσέρβα με χυμό
- μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- χυμό από δυο λάιμ
- λίγο φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 200 γρ. κινόα
- καλαμάκι για σουβλάκι
εκτελεση
- Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κάνουμε μια σάλτσα συνδυάζοντας το λάιμ, το βασιλικό και το σκόρδο.
- Εάν έχουμε ανανά από κονσέρβα, προσθέτουμε λίγο από το χυμό στη σάλτσα.
- Κόβουμε τον ανανά σε μεγάλους κύβους.
- Παίρνουμε το καλαμάκι για σουβλάκι, βάζουμε 3 γαρίρδες και 2 κομμάτια ανανά εναλλάξ.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι γαρίδες.
- Αλείφουμε τη σάλτσα στα σουβλάκια (αφήνοντας τη μισή στην άκρη) και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι ή σε γκριλιέρα για 1′ από κάθε πλευρά.
- Στην κινόα, βάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τον ανανά που έχει περισσέψει.
- Για το σερβίρισμα, βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και από πάνω τα σουβλάκια.
- Ρίχνουμε λίγο ακόμη λάιμ από πάνω και σερβίρουμε.