Σφολιάτα

Σφολιάτα

Η Σφολιάτα είναι η κλασική και πιο συνηθισμένη ζύμη που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων την αγοράζει από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ. Ξεχάστε το!

Υλικά

  • 700 γρ. αλεύρι απλό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αρκετό χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλάτι, το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μπάλα.
  3. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για περίπου μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.
  5. Ανοίγουμε λίγο το ένα ζυμάρι και αλείφουμε τη μισή επιφάνεια του με λίγο βούτυρο (το βούτυρο να μην είναι λιωμένο).
  6. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη επιφάνεια που δεν είναι βουτυρωμένη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 ακόμη φορές.
  7. Το ίδιο κάνουμε και για το άλλο κομμάτι της ζύμης, αφού προηγουμένος την είχαμε χωρίσει στα δυο (Ν 4).
  8. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και χρησιμοποιούμε για οποιοδήποτε παρασκεύασμα θέλουμε.

Tips:

Αν δεν θέλουμε εκείνη τη στιγμή να τη χρησιμοποιήσουμε, τυλίγουμε με λίγη λαδόκολλα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Print Friendly, PDF & Email