υλικα
- 1 φύλλο σφολιάτα
- 2 κ.σ. μαρμελάδα
- 1 πράσινο ή κόκκινο μήλο
- 1 αυγό
εκτελεση
- Κόβουμε σε δυο ίσα μέρη ένα φύλλο σφολιάτα.
- Τα βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Κόβουμε τις άκρες και από τις δυο πλευρές (βλέπε φωτογραφία).
- Βάζουμε στη μέση τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.
- Κόβουμε το μήλο στα 4 και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Απλώνουμε 5-6 φέτες μήλου σε κάθε κομμάτι σφολιάτα, πάνω από τη μαρμελάδα.
- Καλύπτουμε με τα “ποδαράκια” της σφολιάτας εναλλάξ (βλέπε φωτογραφία).
- Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε σε όλη τη σφολιάτα.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C μέχρι να πάρει χρώμα.
Η ενεργοποίηση των cookies θα βελτιώσει την εμπειρία σας στη σελίδα. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο συμφωνείτε με τους όρους. ΑποδοχήΔιάβασε περισσότερα Privacy & Cookies Policy