Σάλτσα πορτοκάλι

Σάλτσα πορτοκάλι

Υπέροχη, γευστικότατη και πολύ εύκολη σάλτσα πορτοκάλι που μπορείτε να τη συνοδέψετε με πολλά γλυκά. Με ένα κλωναράκι βανίλιας που δίνει απίστευτη γεύση!

Υλικά

  • 300 ml χυμός από πορτοκάλια
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • μισό ποτήρι νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • μισό πορτοκάλι σε κομμάτια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι και στη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκάλι, το κλωναράκι βανίλιας και το εσωτερικό του το οποίο έχουμε στη μέση και το έχουμε βγάλει με ένα μαχαιράκι, τη κανέλα και τη ζάχαρη.
  2. Αφήνουμε για 5 λεπτά να σιγοβράσει.
  3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό καλά και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρολάκι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έρθει στην κατάλληλη σύσταση που θέλουμε και έχει πήξει αρκετά.

Print Friendly, PDF & Email